Wedstrijdverslag Kameleonrace Terherne (dames)

De dames van de Mare Australis waren deze keer aanwezig bij de Kameleonrace in Terherne. Het weer zag er grijs uit maar zo nu en dan was het droog of er was een regenbuitje. De dames waren al vroeg van de partij want ze hadden een vroege kraantijd. Er stond koffie en thee klaar met een lekker stukje carrotcake. Na lang te moeten wachten konden ze om 12.08u van start. Het was gelukkig droog. Een sterke start met een snelheid van 8.7km/u zodat ze snel het kleine eerste eilandje konden ronden. Onder de brug door met een sterk windje ging het bij de dames niet geheel zonder schurende riemen want ze kwamen tegen de kant. Maar met goede stuurmanskunsten konden zij al snel het slagtempo weer oppakken.

De hele race hebben ze goed geroeid, een goed tempo en samen met hoed n makke waren ze steeds in strijd wie voorop roeide en wie er achter. Bij het ronden van het laatste eiland was er een enorm stukje tegenwind met flinke golven. De Mare Australis is niet voor niks een sloep die van golven en tegenwind houdt, de dames roeiden zo goed dat ze Hoed n Makkie zo inhaalden en zelfs de Wagenborg kwam heel dichtbij. Een prachtig stuk op karakter roeien want het waren de laatste 3 km. Met een goed en sterk gevoel de finish over samen met de mannen van Urk. De dames waren tevreden over de wedstrijd. De damessloepen in de top 5 van de hoofdklasse wisselen elke wedstrijd van podiumplek waardoor de dames van de Mare niet gemakkelijk hoger kunnen eindigen met soms wel een prachtig podiumplek zoals de HT race en de grachtencompetitie. Vandaag werden de dames bij de Kameleonrace beloond met een zesde plek.
Marieke van Breugel