Wedstrijdverslag Kameleonrace (heren)

Na de klus weken aan de Temaru moest er afgelopen zaterdag weer eens serieus geroeid worden.

Omdat wij maar al te goed weten hoe je met een trainingsachterstand moet omgaan leek ons dit geen enkel probleem.

De doelstelling was om binnen de twee uur binnen te zijn, dat is ruimschoots gelukt!

Na met een volle bus en een volgauto aan gekomen te zijn in Terherne eerst een kop kofie en daarna de site van buienradar veelvuldig bekeken. Onze eigen weerman Ronald Paulusma verzekerde ons dat het droog bleef tijdens de race .Tot aan de start hebben we aan zijn voorspellende gaven getwijfeld maar hij bleek het toch bij het rechte eind te hebben.

Om 12.18 werd er gestart, we waren gelijk goed weg en pakten een paar lengtes voorsprong op de “haal an Antje” . Na de eilanden te hebben gerond gingen we met een mooi gangetje onder de brug door we konden de sloep goed op gang houden en kwamen met een nog grotere voorsprong onder de brug vandaan. Nu komen de lange stukken met veel wind. Joris had problemen met de manchet van z’n riem, gelukkig hadden we een reserve riem, deze had echter het zelfde euvel. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Na wat lange vaarten en vlak bij kameleon eiland kwamen de wat snellere sloepen ons achterop en moeste we er een paar voor laten gaan. We bleven goed door roeien en konden ons mooi op trekken aan de “wetter Fretter” . Weer bij de brug aan gekomen gingen we er wederom als een geoliede machine onder door. De Serdon zat ons voor de brug al op de hielen en had na de brug de grootste moeite om ons in te halen. De stuurvrouw van de Serdon moest zich van haar bovenkleding ontdoen om de Rietroeiers tot maximale prestaties te drijven, blijkbaar was dit genoeg want we bleven ze uiteindelijk niet voor. Onze stuur heeft deze tactiek ook nog voorgesteld maar daar werd negatief op gereageerd….

Na een minuut of 10 zaten we op het Snekermeer en kregen we de wind vol op de kop. Iedereen moest even wennen aan de hoge golven maar ook dit kregen we onder controle. De boegroeiers hadden het hemd goed nat en we kregen de kraan al in t vizier. De laatste anderhalve kilometer werd het water weer iets vlakker en konden we nog redelijk versnellen. Net voor de finish konden we nog even een sloep inhalen, altijd goed voor het moraal. Op volle snelheid passeerden we de finishlijn, en waren binnen de 2 uur gefinisht.

Lekker geroeid en de meegebrachte biertjes van Jet verdwenen als sneeuw voor de zon.

De spirit groeit de laatste maanden enorm en we zijn dan ook zeer benieuwd tot welke ongekende prestaties wij dit seizoen nog in staat zullen zijn!!!!

 

 

Grtn Arno en Ate