Zwarte waterrace Zwartsluis (dames)

 

Vandaag roeien we de wedstrijd in Zwartsluis, het weer is totaal anders dan vorig jaar. Toen was het extreem warm, vandaag wordt er overwegend regen afgegeven. We hebben startnummer 21 met achter ons de vier snellere damessloepen uit de hoofdklasse. De speaker geeft aan dat we mogen gaan, aangemoedigd door Maike, Lisa en Yvonne gaan we voortvarend van start, de snelheid zit er goed in en het regent niet meer. De wind is schuin tegen, na de bocht zelfs pal tegen. Toch worden we voor het keren bij Genemuiden al ingehaald door GIA, Beluga, Lytse Bear en Pulp fiction.

Op aanwijzing van Roel ronden we de boeien bij Genemuiden zo strak als maar kan. Daarna hebben we de wind weer mee. We gaan op zoek naar Zusje, dat gaat niet zomaar. Er staat een beetje wind,  en in het middenstuk verliezen we wat snelheid. Iedere keer als een herensloep ons inhaalt pept Roel ons op. Net voor de Aludux kunnen we de sluis passeren en maken we het ommetje door Zwartsluis. Op naar Hasselt gaan we vrij snel Zusje voorbij, zij haken niet aan. Het is dan nog een heel eind naar het keerpunt. Onderweg nadert de grote sloep de Huysman, al van ver horen we de praatjesmaker. Deze moeten we niet zomaar voorbij laten gaan, het geeft ons meteen spirit en Huysman heeft het niet makkelijk ons te passeren. Nou En wordt tijdens de strijd met de Huysman gedag gezegd.

Soepel ronden we de boeien op commando van Roel bij Hasselt. Hè hè eindelijk terug naar de finish. En dan is er nog één sloepje die we nog kunnen inhalen. We krijgen er weer zin in en roeien zomaar boven de 8 km/uur. Op het ritme van de beatbox in de sloep van Danser gaan we vrolijk verder naar de finish. Vlak voor de finish worden we opgejaagd door een herensloep, ineens horen we aanmoedigingen van de ouders van Ingrid, dat hebben we nét nodig. Het geeft ons voldoende snelheid vóór de Blue Whale de sluis door te gaan. We finishen en zijn tevreden wanneer we de uitslag horen met een vijfde plaats zoals we van tevoren hadden verwacht.

Caroline