Langweer 2017

Wedstrijdverslag Langweer

Op zaterdag 30 september roeien we een wedstrijd iets dichter bij huis, om half 10 zitten we in de auto. Ook wel eens lekker.
Dit is de laatste wedstrijd die meetelt voor het klassement. Het doel is om boven de Trewes te eindigen zodat we dit jaar 5e worden in de hoofdklasse over het hele seizoen. Op dit moment is dat voor ons ook het hoogst haalbare, dus daar gaan we voor!
Voor de wedstrijd eerst even koffie/thee met z’n allen. Coby had nog een super leuk nieuwtje. Ze verwachten in april een kindje! Weer een roeibaby erbij.


Na het palaver alles klaar zetten in de boot. We wilden nog wel even inroeien, maar helaas was daar geen tijd/ruimte voor.
Om de minuut een start, na 12 minuten ons startschot. Een mooie start en de boot liep lekker. Nu proberen dit vast te houden.
De weersomstandigheden zijn voor ons niet ideaal, erg weinig wind en bijna de hele race glad water waardoor het tot de laatste paar km erg warm was.


Coby wist ons iedere keer weer goed op te zwepen om de snelheid goed boven de 8 km te houden. Na 8 km kwam de GIA ons voorbij. Daar konden we ons mooi nog even aan optrekken, we laten ze niet zomaar voorbij gaan. De snelheid ging meteen weer een stuk omhoog. Onderweg de dames van de Jan vd Berg van Urk en vooral hun stuurman Roel nog even aangemoedigd omdat dit zijn laatste wedstrijd was. Het laatste stuk is bikkelen om toch Zusje nog voorbij te komen, wat zij natuurlijk ook niet zomaar lieten gebeuren maar toch in de laatste km konden we er voorbij, op naar de finish. Misschien nog net de Rode Draak inhalen maar helaas werd het voor de finish te smal. Riemen in elkaar.. het paste echt niet. Rode Draak kon nog net doorroeien en wij met riemen lopen over de finish. Met de Beluga op onze hielen. Ons doel om de Trewes voor te blijven is gelukt. We hebben goed geroeid, lekker geroeid, goed gestuurd maar helaas viel een 8e plek toch wel tegen. Gelukkig kon Elly ons weer blij maken. We zijn over het hele seizoen 5e geworden! Super trots op ons team!

foto: Arnold van Grunsven


Volgende week nog Amsterdam. Dan strijden we met Zusje om de Grachtencup. Als afsluiting van het seizoen begin november nog het weekend Muiden, 3x het rondje Muiden-Pamus-Muiden roeien.

Maike